Nh avis Singel og Sand-page-003
 

Om oss

Komikerduoen Cato & Claus har herjet showscenen på Vestlandet i en årrekke og høstet strålende kritikker. Med sin blanding av parodier, standup, revy og musikalske innslag har Cato Jensen og Claus Sellevoll funnet en humoroppskrift som publikum aldri får nok av.

Cato & Claus byr på glitrende figurer og parodier av kjente og kjære vestlendinger som du garantert vil kjenne igjen. På en herlig måte harselerer de med bygdekultur og nabofeider. Gang på gang møtt med jubelrop og lattersalver fra salen.

Salhuskvintetten, Ivar Medaas og Vinskvetten har vært banebrytere for strilekulturen i moderne tid. Denne stolte kulturarven fører Cato & Claus videre. Cato Jensen og Claus Sellevoll er i likhet med forgjengerne, stolte av seg selv og sitt opphav, og når de parodierer og karikerer vestlandskulturen er det gjort med respekt og kjærlighet.

Historien Cato & Claus
Humorduoen Cato & Claus ble opprettet i 2000.  Etter en del småjobber I lokalmiljøet de første årene kom det store gjennombruddet i 2004. Med showet ”Heng ikkje på greip” på Ole Bull Teater tok karene raskt spranget fra lokalrevy i Nordhordland til humorstjerne tilværelse på Bergens største privatteater. Forestillingen, som ble møtt med trampeklapp, endte opp med å spille hele høsten, etterfulgt av turne året etter.

Høsten 2005 var de igjen tilbake på Ole Bull Scene. Denne gang sammen med Helga Golten og Yvonne Algrøy i strilekabareten ”Singel og Sand”. På nytt opplevde Cato & Claus kjempesuksses. Kritikerne trillet terningene til femmere og seksere, mens publikum jublet. Den varme mottakelsen inspirerte til Vestlandsturne, som ble gjennomført den påfølgende vinteren.

De gode prestasjonene til Cato Jensen og Claus Sellevoll på Ole Bull Scene lot seg ikke gå upåaktet hen. Cato og Claus ble raskt etterspurte skuespillere på Bergens største teatre.  I 2006 var de begge med som mannlige hovedrolleinnehavere i Hordaland Teaters oppsetning ”KYSS MEG”. Samme år var Claus aktuell i Bikubesong på Logen Teater, mens Cato tok veien til filmleerretet i Varg Veum – Bitre Blomster. Cato & Claus-«seperasjonen» fikk en liten pause i 2007 da «Singel & Sand» ble sendt på turne til USA. Men høsten samme år jobbet de igjen hver for seg. Claus Sellevoll fikk et nytt gjennombrudd i Bergen, som framtredende komiker i Vestlandsrevyen på Logen Teater.

Sommeren 2008 var det endelig klart for en nytt Cato & Claus samarbeid igjen. Denne gang i forbindelse med sommarrevyen på Stord, hvor de to karene straks ble møtt med nye jubelrop og klampetrapp fra publikum. Den varme mottakesen gav ny næring til duoen og i 2009 la guttene ut på ny turne. Året etter kunne Cato & Claus ferie 10-års jubiliuem. En egen jubileumsforestilling ble satt opp i bygden hvor det hele startet, Salhus. I tillegg til duoens aller beste revynumre, fikk publikum se innslag fra andre suksessforestillinger som artistene har medvirket i, blant annet fra Singel & Sand og Vestlandsrevyen.

I 2010 og 2011 hadde Cato & Claus hovedrollene i teaterstykket TYL, bygd på Finn Tokvam og Halvor Folgerøs bok med same navn. I tillegg til å spille på Logen Teater i Bergen turnerte de med forestillingen en rekke steder i Hordaland og Sogn og Fjordane. Claus fikk også rosende omtale for sin innsats I Vestlandsrevyen II, som også ble spilt på Logen Teater.

Nå er året 2012. De to komikerne sikter fremover og vil satse enda mer på duoen Cato & Claus de kommende årene. Det er bare å glede seg!